Eksperter: Guldudstrømning skubber Bitcoin højere

Gulds udsigter ser ud til at blive svage som Bitcoins glitter

Ifølge flere eksperter er en mulig årsag til Bitcoins bemærkelsesværdige nylige prisstigning massive investorudstrømninger fra en anden populær inflationssikring: guld.

Spotguld svømmede over den sidste uge og faldt 4,62% ​​til $ 1,857. Aktivet havde tidligere stødt sammen med Bitcoin, som er op over 40% fra $ 28.000 lav i sidste uge .

I et tweet på fredag ​​sagde Charlie Morris, grundlægger og CIO hos ByteTree Asset Management, at tilbagetrækningen i guld muligvis kan tilskrives investorer, der flytter til Bitcoin:

Tidligere på ugen sagde CNBCs Mad Money-vært Jim Cramer ligeledes, at udstrømningen fra guld-ETF’er „alle går til krypto.“

Sporing af tilstrømning og udstrømning fra Grayscales Bitcoin-investeringstillid og guld-ETF’er styrker denne påstand, da Grayscale har overskredet guld:

Flytningerne kunne være et tegn på Bitcoins stigende status som en legitim aktivklasse. Guld og Bitcoin har længe været forbundet, da begge betragtes som en måde at beskytte velstand mod inflation og makroøkonomisk usikkerhed på, men hvis prisbevægelserne i løbet af den sidste uge er en indikation, kan Bitcoin dog vinde det narrative løb.

I et interview med Bloomberg sagde Coinshares-indtægtschef Frank Spiteri, at fortællingen omkring Bitcoin som en inflationssikring vinder ben „i lyset af et meget ukonventionelt pengepolitisk miljø.“