Posted on: August 2020 Posted by: Wolfgang Comments: 0

Nigel Wright har befunnits skyldig i tre räkningar av utpressning och två räkningar för förorenande varor.

Bonden försökte utpressa Bitcoin Era ur Tesco efter att ha satt in metall i babymatprodukter.
Undersökningen varade i två år och blev den största utpressningsutredningen i Storbritanniens historia.
Bonden Nigel Wright har dömts för tre uträkningar av utpressning och två anklagelser för att ha förorenat gods efter att han funnits skyldig i att ha lagt metallskärmar till barnmat, enligt BBC. Detta avslutar en två år lång utredning – den största utpressningen i Storbritanniens historia.

Ladda ner Decrypt-appen

Få vår app för de bästa nyheterna och funktionerna till hands. Bli den första att prova Decrypt Token och mycket mer.

”Dagens övertygelse är resultatet av avgörande och samarbetsåtgärder som vi vidtog tillsammans med brottsbekämpande myndigheter,” sade en talesman för Tesco.

Det började när Wright placerade burkar av förorenad babymat på hyllorna i Tesco – sett av CCTV-bilder. Mödrar som köpte maten såg skärmen bara ögonblick innan de skulle mata den till sina barn.

„Historisk“ reglering kommer för kryptokurser i Europa

Europeiska kommissionen, Europeiska unionens lagstiftande organ, befinner sig i de sista stadierna av ett förslag till regionens första cryptocurrency och digitala finansieringsramar, enligt en ny …

”Det var hemskt. Jag kände mig sjuk, jag var så chockad, ”sa en mamma, Morven Smith.

Mellan maj 2018 och februari 2020 fick Tesco anonyma brev som krävde betalning i Bitcoin. Ett särskilt brev läste: ”Föreställ dig att en bebis mun skurits öppen och blodet rinner ut, eller insidan av magen skärs och blöder. Du betalar, du sparar dem. ”

När Wright arresterades den 25 februari 2020 återhämtade myndigheterna cirka 100 000 £ (131 000 dollar) i Bitcoin, som alla hade skickats av undercover-poliser under manhuntet.

Herr Justice Warby, som hörde fallet, rekommenderade en psykiatrisk rapport för Wright som ”har eller verkar vara psykiskt störd”, sade domaren .

Wright dömdes också för att ha utpressat en chaufför för 150 000 £ (197 000 $) bitcoin på grund av förändring på vägen.