Bitcoin-prijs riskeert $10.000 zone te verliezen in de richting van het CME-futures-gat.

De afgelopen week is er een aanzienlijke uitverkoop geweest op de markten met Bitcoin (BTC). meer dan 10% van de waarde ervan verliezen. Andere cryptocurrency’s hebben nog meer zwakte laten zien als Ether (ETH) daalde met 30%.

.
Daarnaast zijn de grondstoffen- en aandelenmarkten ook geschoven omdat de Nasdaq ook een belangrijke rode week had. De volgende stap voor de markten op dit moment zou het vinden van een bodemstructuur zijn. Laten we eens kijken naar de grafieken.

Crypto market daily performance snapshot

Crypto markt dagelijkse prestaties snapshot. Bron: Coin360

Bitcoin zoekt CME-gat terwijl hij psychologische steun van $10.000

vasthoudt.
De daggrafiek toont aan dat de koers van BTC op de vorige verzetszone van $10.000 rust. Dit resistentiegebied werd vastgesteld tijdens de zijdelingse actie na de Bitcoin halving in mei.

BTC/USD 1-dagenkaart.

BTC/USD 1-dagenkaart. Bron: TradingView

Het is duidelijk dat de vorige bereiksteun van 11.100 dollar verloren is gegaan, waarna Bitcoin Up wilde deelnemen aan de Wereldkampioenschappen voor Neusduiken. Het was echter niet onredelijk om een dergelijke daling te verwachten zoals de grafiek laat zien.

Er is geen duidelijk steungebied tussen $10.000 en $11.100, dus het is niet onverwacht om dit gebied te zien afbrokkelen in de richting van de vorige verzetszone op $10.000.

Het nog niet gevulde Bitcoin futures CME-gat roept

op
BTC/USD CME 4-urenkaart

BTC/USD CME 4-urenkaart. Bron: TradingView

De CME-grafiek toont nog steeds een open kloof tussen $9.600 en $9.900. Deze gaten zijn meer dan gevuld, en het argument dat de bodem kan worden gevonden op $9.600 is zeker plausibel.

Echter, zoals de grafiek laat zien, als de prijs van Bitcoin gedurende het weekend een zwakte vertoont, kan er een potentieel nieuw CME-gat ontstaan.

De prijs van Bitcoin sloot op vrijdagavond op $10.625 met de CME-futures. Dus als de koers op zondagavond lager dan $10.625 opent, is een nieuwe CME-gap waarschijnlijk. Met andere woorden, dit potentiële gat zou een opluchtingsrally naar de top kunnen aanwakkeren.

Wat is het volgende voor de prijs van Bitcoin?

Op dit punt kan een potentiële kortetermijnbodem het geval zijn, wat betekent dat er een reliëfrally kan worden verwacht.

De vraag of dit de laatste bodem voor deze recente correctie zal zijn, staat echter ter discussie. Maar een paar scenario’s kunnen worden afgeleid uit de huidige grafiek. Het scenario voorziet een potentiële invulling van het CME Bitcoin futures gat.

BTC/USD 2-uursgrafiek

BTC/USD 2 uur grafiek. Bron: TradingView

In dit scenario wordt geanticipeerd op een potentiële bodemvorming rond deze kloof, waarna een bullish divergence een kortstondige trendbreuk zou bevestigen. De cruciale scharnierpunten hier zijn de steun rond de $9.600, waarna er een stuitering moet plaatsvinden van het gat, en het $10.000 gebied moet worden teruggewonnen.

Als dat scenario uitkomt, is het CME-gat gedicht, en de markt zou een bodem kunnen hebben gevormd wat betreft deze correctie.

Als de $10.000 eenmaal is teruggewonnen en het CME-gat is gedicht, dan is een hertest van hogere niveaus waarschijnlijker dan een verdere neerwaartse correctie.

Nieuwe mogelijke steungebieden voor BTC

Als het CME-gat de daling echter niet tegenhoudt, moeten de volgende niveaus in het oog worden gehouden voor potentiële steungebieden.

XBT/USD 1-dagenkaart

XBT/USD 1-dagenkaart. Bron: TradingView

In het geval van een verdere daling onder $10.000 en het CME-hiaat, worden de primaire steunniveaus gevonden bij $9.400-9.500 en $8.800-9.100. Deze niveaus zouden moeten dienen als steunpunten voor de korte termijn, waarna een hulpactie zou kunnen plaatsvinden.

Over het algemeen zien de markten er wankel uit en investeerders zouden voorzichtig moeten zijn met het betreden van de handel in het algemeen voordat er een duidelijke constructie in de grafieken te zien is.